Skip to main content
x

Equipeau

Een gratis boatsharing community voor ervaren zeilers

Booteigenaars maken te weinig gebruik van hun boot doordat ze last minute problemen hebben om bemanning te vinden. Anderzijds kunnen potentiële bemanning die op zoek zijn naar een boot, vaak moeilijk in contact komen met die booteigenaars. Met andere woorden is er een tekort aan communicatie tussen booteigenaars en potentiële bemanning.

 

Equipeau, is een efficiënt en snel middel die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zeilers en booteigenaars vlotter verloopt. Het is een gratis online community, een applicatie, die als basisfunctionaliteit booteigenaars aan bemanning koppelt en hen de mogelijkheid biedt om met elkaar te communiceren zonder dat zij hiervoor veel moeite moeten doen. 

 

SweetPuffin heeft Equipeau van een pril idee naar een prototype van een mobiele applicatie uitgewerkt. In dit proces werd eerst en vooral een grondige concurrentieanalyse uitgevoerd. Per concurrent werd ook een SWOT-analyse opgesteld. Vervolgens werden de omgeving en de doelgroep van de applicatie onderzocht en werd een studie gedaan naar de rentabiliteit van de applicatie.  De volgende stap in de ontwikkeling van Equipeau, was het ontwerpen van de applicatie. Er werd nagedacht over een gepaste naam, huisstijl en logo en er werden wireframes gemaakt, die geleid hebben tot het uiteindelijke design van de applicatie. Hierbij werd de user experience nauwlettend in de gaten gehouden zodat de appflow zo makkelijk mogelijk verloopt voor de eindgebruiker. Er werd nog promotiemateriaal gecreëerd om gebruikers aan te trekken en er werd een kostprijs berekend voor de implementatie van de applicatie.

De volgende stap is om de applicatie te implementeren en te lanceren.

App Showcase Equipeau

Equipeau FacebookEquipeau FlyerEquipeau PoloEquipeau BeursstandEquipeau StickerEquipeau Vlag

Scriptie Equipeau